Nyt 300 bars udtag

11. juni 2019 08:56 , af Tom Persson

Nyt 300 bars udtag

Aquarius har fået etableret et 300 bars udtag i fyldepanelet, så hvis man har en 300 bars flaske, er det nu muligt at fylde den helt op med kompressoren i klubben.

Man kan kende det nye 300 bars udtag på at omløberen (den der skrues ind i flasken) er rød. På 200 bars udtagene er de sorte. De tre 200 bars udtag sidder stadig i fyldepanelet ligesom de plejer.

Hvordan fylder jeg så nu min flaske til 200 bar?

Du bruger et af de tre 200 bars udtag ligesom du plejer at gøre, og kompressoren stopper af sig selv, når flasken er fyldt, så du behøver ikke gøre noget ud over det sædvanlige.

Der er alligevel nogle forskelle i forhold til tidligere, som det kan være rart at kende til. Der er monteret et nyt manometer i fyldepanelets venstre side, som viser det tryk kompressoren leverer. Kompressoren stopper, når manometeret viser 300 bar, men der kommer kun 200 bar i flasken, fordi der sidder en reduktionsventil mellem manometeret og 200 bars udtaget. Det gamle manometer sidder stadig i fyldepanelet, men det er ikke længere tilsluttet.

Hvordan fylder jeg så nu min flaske til 300 bar?

Du bruger udtaget i fyldepanelet med den røde omløber. Kompressoren stopper selv, når flasken er fyldt. På manometeret til venstre i fyldepanelet, kan du se det tryk kompressoren leverer.

Kan jeg risikere at fylde 300 bar på min 200 bars flaske?

Nej, der sidder en lille tap på 300 bars udtaget, som gør at det ikke kan skrues i en flaske beregnet til 200 bar.