Teknisk dykker

Teknisk dykker


Vi har også lidt kurser for den tekniske dykker
 • Avanceret Nitrox dykning
 • Nitrox Gasblender og O2 service
 • Trimix Gasblender


Advanced Nitrox

Advanced Nitrox er det næste naturlige skridt efter et Basic nitrox kursus. Kursets primære mål er at lære kursisterne dykning med gasskifte til at foretage accelereret dekompression med gasblanding op til 100% ilt.

Kursus indhold

På kurset arbejder vi intenst med udstyrskonfiguration og en masse praktiske øvelser i åbent vand der skal gøre kursisterne trænet i at håndtere flere forskellige gasser under et dyk samt diverse nødprocedurer. Herunder:
 • Håndtering af stageflaske
 • Maskeskift til back-up maske
 • Affyring af SMB (Surface Marker Buoy: deko bøje)
 • Nødprocedurer under vand og i overfladen
 • Flydende dekostop
Kurset lægger vægt på at den enkelte dykker er i stand til forsvareligt at gennemføre dykning med trinvis dekompression planlagt efter en valgt tabel samt at kunen palnlægge og gennemføre dekompressionstrin med en iltberiget blanding (accelereret dekompression). Der er 3 teoriaftener knyttet til kurset hvor der undervises i udvidet dykkerfysik, dykkerskader samt gennemgang af udstyrskonfiguration (det sidste bruger vi en hel aften på).


Kursus adgangskrav

 • CMAS Basic Nitrox eller tilsvarendeMindste alder 16 år
 • Mindst 30 loggede dyk heraf mindst 10 nitrox dyk
 • Have dykket indenfor det sidste halve år.
 • Lægeerklæring ikke over 5 år gammel
 • Medlem af DSF
Derudover skal man have adgang til en dekoflaske til dekompression, en SMB, ekstra maske samt et dobbeltsæt på min. 2x7 liter. Dekoflaske kan som regel lånes under kurset.
Næste kursus
Se listen med aktuelle kurser eller tag kontakt til klubben for at høre hvonår næste kursus er planlagt.

CMAS Gasblender & Service Technician


Et kursus der lærer dig at foretage flaske fyldning med iltberigede blandinger samt metoder til servicering af udstyr så det er oxygen kompatibelt. Kurset henvender sig især til den aktive Nitrox dykker der ønsker at kunne foretage sine egne fyldninger samt oxygenrengøring af trykflaske, ventil mm.

Kursusindhold og forløb

Teoretisk gennemgang af ilt som oxidations middel og faremomenter ved arbejde med ren ilt. Lovkrav til arbejde med ren ilt samt foreskrifter for håndtering af fyldeanlæg. Gennemgang af forskellige fyldemetoder (dekantering og kontinuerlig blanding). Gennemgang af metoder til rensning og klargøring af udstyr såsom trykflaske, ventiler og førstetrin til brug under højtryks ilt. Beregning og blanding af forskellige typer bundgasser som Nitrox, Heliair og Trimix. Praktiske øvelser med forskellige fyldeteknikker (dekantering og kontinuerlig blanding). Undervisningen foregår over to aftener med fire timers undervisning hver aften.

Forudsætninger

CMAS Basic Nitrox certificeret eller tilsvarende (TDI eller IANTD) for at deltage.

Tilmelding og deltagelse

Kurset afholdes efter behov og tilmelding sker ved opslag af kursus. Minimum antal deltagere for afholdelse af kurset er 6 personer. Kurset afholdes typisk en gang om året. Tilmelding og spørgsmål til instruktøren (se nedenstående kontakt info).
Pris: 900 kr der dækker certifikat og undervisningsmateriale. Ilt til den praktiske fyldninge dækkes af eleverne selv.
Instruktører
Mark Denninger:
Tlf.: 25 55 08 65
email: md(a)aquarius-dyk.dk